dinsdag 29 december 2009

Postzegels

De feestdagen zijn weer bijna achter de rug en iedereen heeft inmiddels de kerstkaarten wel verstuurd. De meeste doen dit met de speciaal daarvoor uitgegeven kerstzegels. Heb je nog zegels over dan kun je deze gewoon blijven gebruiken óók na 6 januari 2010. Je moet alleen wel bijplakken tot het normale tarief. Zo kun je zelfs nog postzegels gebruiken in de ouderwetse gulden!!! 1 gulden = 44 eurocent.

Mocht je postzegels mét korting willen kopen kijk dan maar eens op http://www.postzegelsmetkorting.nl/.
Ze worden gratis verzonden én je betaald minder dan bij het postkantoor!
Nee, ik heb geen aandelen maar mijn motto is: waarom meer betalen dan nodig!?

zondag 27 december 2009

In het kort

Mijn man is 42 en had altijd een goede baan als manager in de transportsector. Vanaf 1 december zitten we in de WW. Ik zeg bewust WE omdat dit het hele gezin aangaat. Om privacy redenen ga ik hier niet onze echte namen noemen want een volgende werkgever zal onherroepelijk Google inschakelen om meer over hem te weten te komen.

Man en ik zijn ruim 21 jaar getrouwd en hebben 2 dochters van 20 en 18. We hebben een koophuis met een gedeeltelijke woekerpolis. Ik werk 10 uur in de particuliere schoonmaak en PGB.
Onze inkomsten dalen met ruim € 1000,- NETTO per 4 weken en dit is exclusief auto van de zaak, telefoon en laptop.

Nu weten jullie een beetje hoe de situatie hier is en ik ga proberen om regelmatig te bloggen zodat iedereen weet waar wij tegenaan lopen met een WW-uitkering.

Mijn doel met dit Blog is om voor iedereen, die van een WW-uitkering rond moet komen, een inspiratiebron te zijn met allerlei tips en trucs om deze periode goed door te komen.

Wat velen niet weten

Kom je in de WW dan wordt er meestal gezegd dat je 75%(eerste 2 maanden) en 70% (resterende tijd) van je laatst verdiende salaris krijgt.
Dit is echter niet helemaal waar. Heb je maximaal € 48.500 bruto verdiend krijg je 75%-70%. Heb je meer verdiend dan krijg je maximaal 75%-70% van het maximale dagloon. Voor 2009 is dat € 185,46 bruto per dag.
Heb je dus in het verleden b.v. € 100.000 verdiend dan krijg je in de WW maximaal gedurende 2 maanden € 2801,- bruto en de volgende maanden € 2614,- bruto. Overigens betaald het UWV per 4 weken.
Wat de Netto-bedragen zijn weet ik nog niet.