vrijdag 16 april 2010

Hogere inkomens vaker naar schuldsanering

DEN HAAG - Steeds meer mensen met een bovenmodaal inkomen doen een beroep op schuldhulpverlening om hun financiƫle problemen op te lossen.
Vorig jaar had 25 procent van de aanvragers om hulp een bovenmodaal inkomen. In 2008 ging het nog om 2 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren (NVVK).
De NVVK spreekt van een bovenmodaal inkomen als iemand anderhalf keer een modaal inkomen van 32.500 euro bruto heeft.

Makkelijk uitgeven
NVVK-voorzitter Joke de Kock zegt dat ook de groep met een bovenmodaal inkomen kan rekenen op steun. ''Schuldhulpverlening is bij ons voor iedereen, ongeacht inkomen, toegankelijk.''
Volgens haar zijn mensen met een hoog inkomen gewend om makkelijk geld uit te geven. Als het inkomen terugvalt, is het moeilijk om dat kooppatroon bij te stellen.

''Ook voor die groep is de tijd voorbij dat alles kan''. Bovendien komen er steeds meer huizenbezitters met dubbele woonlasten door de stagnerende woningmarkt.

Bron: © ANP

Hier kon je op wachten. Deze groep mensen hebben soms nog wel een buffer om "tijdelijk" hun uitgavenpatroon voort te zetten maar op een gegeven moment houden ze dit niet meer vol.
Een zorgelijke ontwikkeling!?

Geen opmerkingen: