dinsdag 21 december 2010

Proefplaatsing

Steeds meer hoor je klachten over de zogenaamde "proefplaatsing".
Deze regel houdt in dat je gaat werken bij een bedrijf met behoud van uitkering. De werkgever moet dan de intentie hebben om je na de proefplaatsing een contract voor minimaal 6 maanden aan te bieden. De regel was eigenlijk bedoeld om te bekijken of je een bepaalde functie wel aan zou kunnen omdat je bv niet genoeg ervaring zou hebben.

Echter......
Werkgevers gebruiken deze regel steeds vaker om aan goedkoop tijdelijk personeel te komen. Ze hoeven alleen maar de intentie te hebben om een contract aan te bieden en vaker hoor je dat dit dus niet gebeurd en ben je na de proefplaatsing weer terug bij af.
Als werknemer is het dus opletten. Stel dat je erin trapt heeft het je waarschijnlijk alleen maar geld gekost zoals bv reiskosten. Ook heb je in die tijd niet actief gesolliciteerd en loop je achter de feiten aan. Vervolgens kun je een poging doen om bij het UWV uit te leggen waarom er geen contract aangeboden is en dan maar hopen dat ze je uitkering wel door blijven betalen.

Denk goed na of je dit wel wilt. Is het bedrijf betrouwbaar en wat is je indruk en gevoel. Is er wel echt een vacature of is het alleen maar om tijdelijk iets op te vangen zoals drukte/ziekte.
Is je indruk niet goed.....dan geen proefplaatsing accepteren! Kijk maar eens rond op Internet wat voor misstanden je allemaal vindt. Je schrikt je rot dat er op deze manier met werknemers om wordt gegaan en dat het UWV daar niets tegen onderneemt. SCHANDALIG!!!!

Geen opmerkingen: