dinsdag 24 augustus 2010

Contract aangeboden

Afgelopen week was het zover! Man kreeg een contract aangeboden. Hij was 1x op gesprek geweest en er was meteen vanalles besproken. Vaak zie je dat er meerdere gesprekken volgen maar hier dus niet. Wel nog veel onduidelijkheden maar die zouden in het contract duidelijk worden. Vol spanning wachtten we de post af en afgelopen vrijdag lag ie in de bus. HET CONTRACT.

Nou dat viel dus behoorlijk tegen!
*Het salaris zoals besproken was opeens enkele honderden euro's minder. Zo laag nu dat het minder was dan de huidige WW!
*Geen pensioenopbouw. Moest je zelf maar voor zorgen! Wij dachten dat dit verplicht was maar wanneer het bedrijf niet onder een CAO valt hoeft de werkgever dit dus niet te doen. In de WW wordt pensioen van Man wel opgebouwd doordat hij boven de 40 jaar is.
*Man moest zelf investeren in auto, telefoon en laptop.
*Veel hoge boeteclausules wanneer hij binnen een bepaalde tijd zou vertrekken.
*Onduidelijk wanneer Man naar het buitenland moest wie welke kosten ging dragen.

Al met al heeft Man het contract dus niet geaccepteerd!
UWV geeft hem gelijk omdat Man het eerste jaar niet onder zijn niveau en salaris hoeft te accepteren.
Toch vonden we het lastig! We zijn nu eenmaal opgegroeid met dat je moet werken voor je geld en geen "steun" moet trekken.
We hebben het er met verschillende mensen over gehad en ze zeggen allemaal: "Het is geen "steun" trekken. Je hebt vele jaren hard gewerkt en veel WW-premie betaald, zie het als een verzekering die nu aan je uitbetaalt".
Realistisch gezien klopt dit ook wel maar het kost wat tijd om het ook zo te voelen!

Deze werkgever dacht waarschijnlijk een goede ervaren kracht voor weinig geld binnen te kunnen halen omdat hij in de WW zit. Tja, dan heeft hij het MIS gehad! Wij zijn namelijk (nog) helemaal niet in paniek en gaan (nog) niet alles zomaar accepteren.

We werken om te leven en leven niet om te werken!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed zo! Je man is toch zeker geen joker! Wat denken ze wel niet!

Linda zei

Ja, dat is oppassen geblazen! Als je het contract wel accepteert...en het contract wordt na 1 jaar niet verlengt, dan krijg je over DAT laatste salaris ww (75%). Het is schandalig wat er tegenwoordig gebeurt. Op deze manier komen dus heel veel mensen in de problemen. Veel succes!