maandag 17 januari 2011

UWV geeft werkzoekenden tips om zelf weer aan de slag te komen

'Ga voor werk': persbericht

Ga actief op zoek naar werk, benut de mogelijkheden die je zelf hebt en gebruik de hulpmiddelen van UWV. Dat is de boodschap die UWV uitdraagt in de landelijke campagne 'Ga voor werk'.
UWV wil werkzoekenden bewustmaken van de mogelijkheden waarmee zij hun kansen op de arbeidsmarkt kunnen vergroten.

De campagne richt zich op mensen die hun werk zijn kwijtgeraakt of het risico lopen hun baan te verliezen.
Door meteen in actie te komen, kunnen zij zélf hun kansen op een nieuwe baan vergroten.

In de campagne worden mensen opgevoerd die erin zijn geslaagd op eigen kracht werk te vinden en die nuttige tips en ervaringen met anderen delen.

Vier tips staan centraal: gebruik je eigen netwerk, kijk ook buiten de branche waar je vandaan komt, zoek buiten je woonplaats of regio en denk ook aan tijdelijk werk als je een nieuwe baan zoekt.

Naast de mogelijkheden van werkzoekenden om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, is aandacht voor de ondersteuning die UWV biedt. Zoals online sollicitatietrainingen en competentietests om zelfstandig werk te vinden, maar ook persoonlijke begeleiding.

De campagne wordt in advertenties in landelijke dagbladen en vakmedia, radiospotjes en banners op vacaturesites over het voetlicht gebracht.

Alle informatie over de campagne is te vinden op www.uwv.nl/gavoorwerk waar bezoekers bovendien tips en aanvullende informatie kunnen raadplegen.

Lees hier het persbericht


Mijn mening:
Mensen die graag een baan willen, hebben dit allemaal al lang zelf bedacht!!!




.