vrijdag 26 maart 2010

Op kamers

De kogel is door de kerk. Onze oudste dochter gaat op kamers wonen in een stad 8 km verderop!

Sinds een tijd heeft ze een vriend en ze trekt bij hem in. Spannend voor haar maar ook voor ons. Financieel gaat zij er op achteruit want thuis betaalde ze alleen wat kostgeld. Nu zal ze een paar verzekeringen af willen sluiten omdat die niet meer onder die van ons vallen. Een zorgverzekering heeft ze al op haar naam maar daar komt dan een AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren) en een begrafenisverzekering bij. De kosten zijn relatief laag voor deze verzekeringen. Ook gaat ze natuurlijk huur (incl. gas, elektriciteit en water) betalen en de boodschappen. We hopen dat we haar voldoende basis hebben gegeven voor een goede start en dat ze slim met haar geld om zal gaan.

Bij ons zullen in de loop der tijd de kosten voor elektriciteit, water en boodschappen wat gaan dalen maar veel zal dat niet zijn omdat we er steeds op toegezien hebben dat er niets verspilt werd.

Een nieuwe periode breekt aan voor ons allemaal en het zal wennen zijn. Als ouders weet je dat deze tijd een keer zal komen en voor ons is die tijd nú aangebroken!
Eén dochter netjes aan de maatschappij "afgeleverd" en nog één dochter te gaan. Hopelijk blijft zij nog even want anders wordt het wel erg stil in huis!


Geen opmerkingen: