maandag 24 mei 2010

Vakantiegeld

Het vakantiegeld van de WW is afgelopen week gestort. Een dag eerder dan op de site van het UWV aangegeven stond. De hoogte had ik vrij aardig uitgerekend. Man heeft recht op vakantiegeld vanaf 1 december dus geen vol jaar en dan moet je even rekenen. Volgens het Nibud wordt het vakantiegeld steeds meer gebruikt voor aflossen schulden (zie onderstaand):


12 mei 2010
Bijna de helft van de Nederlanders (45%) besteedt het vakantiegeld dit jaar aan vakantie. Huishoudens besteden hun vakantiegeld echter steeds vaker aan huishoudelijke uitgaven, het aflossen van schulden en leningen en het aanvullen van tekorten op de lopende rekening. Dit blijkt uit de vakantiegeldenquĂȘte van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Als mensen op vakantie gaan, besteedt bijna een kwart (22%) hier minder geld aan dan vorig jaar. Als voornaamste reden hiervoor wordt aangegeven dat ze minder te besteden hebben of dat ze moeten bezuinigen.

Hoe zit dat bij jullie? Kunnen jullie het nog rooien of moeten jullie het vakantiegeld aan andere zaken dan de vakantie besteden?

Bij ons lijkt het erop dat we dit jaar op vakantie gaan.
Vorig jaar niet gelukt door ziekte van de oudste dochter. Wel even afwachten of de jongste gaat slagen voor het VWO maar wanneer de uitslag bekend is en de diploma-uitreiking achter de rug is vertrekken wij naar Spanje!!!
Wel even doorgeven aan het UWV!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Wij besteden ons vakantie gelukkig dit jaar aan een heerlijke vakantie in Italie.
Fijn dat jullie ook kunnen gaan genieten in het mooie Spanje!
Groetjes van Caatje