dinsdag 26 januari 2010

TV abonnement

Toen wij 11 jaar geleden hier kwamen wonen konden we kiezen uit een centrale antenne aansluiting of een......kerk aansluiting. Van dat laatste hadden wij nog nooit gehoord en ik hoopte maar dat het een goedkoop alternatief was voor de centrale antenne. Helaas! De makelaar vertelde ons dat dit een rechtstreekse radio lijn was met een kerk waarop de diensten gevolgd konden worden via een speaker in ons huis.
Dus tóch maar centrale antenne met een abonnement van (toendestijds) UPC.

Regelmatig viel UPC uit. Vooral met oud-en nieuw wanneer de kast in de straat weer eens opgeblazen werd. Ook werden de termijnbedragen iedere 2 maanden zo'n beetje verhoogd. Op een gegeven moment waren we het zat. Er moest een alternatief komen! Na wat rondgespeurd te hebben op het Internet hebben we besloten een schotel te plaatsen met een abonnement van Canaldigital. Bijkomend voordeel was dat er ook Spaanse zenders vrij te ontvangen waren. De hele installatie was in de aanbieding bij de Praxis voor ca € 80,-. We hebben er al jaren plezier van. We hadden het goedkoopste abonnement van nog geen € 5,- per maand en daarvoor had je de Nederlandse zenders: Ned 1-2-3, RTL 4-5-7, SBS 6 en Net 5 en Veronica/Jetix en BVN. Verder een heleboel Duitse, Spaanse, Italiaans, Engels, enz. Ik geloof wel meer dan 600 zenders.

Maar ook dit abonnement wordt steeds duurder en we hebben er genoeg van. Die commerciële zenders hebben we gewoonweg gehad! Steeds die reclame erdoorheen, nutteloze steeds terugkerende loze informatie over van alles en nog wat. We kijken steeds vaker alleen naar Ned.1-2-3. Is zoveel rustiger!!!
Het abonnement bij Canaldigital is opgezegd en na 18 februari kunnen we alleen nog de zogenaamde GRATIS FTA zenders ontvangen waaronder dus Ned. 1-2-3 en BVN en nog steeds een heleboel buitenlandse.

Formule 1 werd altijd op RTL 7 uitgezonden en die missen we dan. Maar omdat Michael Schumacher weer mee gaat rijden (tja....) gaan we er vanuit dat er wel een Duitse zender is die het uit gaat zenden en anders misschien livestreamen via het Internet!

Overigens kun je zowiezo veel programma's via het Internet livestreamen of terugkijken.

Dus mochten we echt iets gemist hebben op de commerciële zender, kijken we het gewoon GRATIS op Internet!
Is toch weer een mooie besparing op ons budget!!!

Geen opmerkingen: