zaterdag 20 februari 2010

Ons voordeel van de WW.

Er is voor ons een groot voordeel aan het in de WW zitten. Man kan zich namelijk, naast het solliciteren en het volgen van een cursus, meer inzetten voor vrijwilligerswerk.
Hij is actief betrokken bij Stichting M&R (onze eigen stichting dus...."ik bloos want dit had ik nog niet verteld").

In 2008 hebben wij de Stichting opgericht voor mensen met een beperking. Wij willen hen én hun partners o.a. graag een betaalbare vakantie bezorgen. Het viel ons namelijk op dat wanneer wij op vakantie waren er zo weinig gehandicapten zijn. Nadat we ons hierin gingen verdiepen bleek al snel dat wanneer je een beperking hebt, je vakantie minstens 2x zo duur wordt. Deze mensen moeten vaak van een uitkering leven en hebben dat geld helemaal niet. Wij vonden dat we daar iets aan moesten doen en dat doen we nu dus ook.
We hebben het zo opgezet dat iedereen ons GRATIS kan steunen en er persoonlijk niets aan verdienen, wat we ook vast hebben laten leggen bij de notaris. Mocht je er meer over wilt weten kun je naar de website van de Stichting gaan want ik vind het blog niet de juiste plaats om hierover alles uit de doeken te doen.
Ik wil jullie namelijk niet het gevoel geven dat ik hier om geld vraag!

Man zet zich nu dus actiever in. Hoe?
1. Hij heeft het "lef" gehad om rechtstreeks mensen (artsen, advocaten, bedrijven) te benaderen en met ze in gesprek te gaan en hulp te vragen. Voor hem is dat heel wat omdat hij gewend is om alles zelf te doen. 
2. Hij is 2 extra websites aan het bouwen die geld op moeten gaan leveren.

Hij is minstens zo gedreven wanneer hij "werkt" voor de Stichting als wanneer hij solliciteert en op die manier besteedt hij zijn tijd nog nuttig ook!
Komt er misschien toch nog iets goeds van "het zitten in de WW".

Geen opmerkingen: